pulking

Har precis åkt pulka med Daniel, colombianen från Paris. Det var första gången han åkte pulka. Det var episkt. Nu dricker vi Kung och lirar lite tv-spel, snart ska vi åka in till stan, käka på Max, och peppa inför vår kompis Toms gig på Landet i kväll. Det blir finfint.

minutmännen



Sitter hemma hos Matilda och smuttar lite Umbala. Camptrash och Scales är också här. Vi ska äta lasagne och bli fulla.

Medan de andra klär Matilda i hennes rum sitter jag och njuter av Minutemens fantastiska Double Nickels on the Dime från 1984, en riktig poppärla i punkkläder. 43 megalåtar. Lyssna nu!

the death of pop

Kommit på mig själv med att lyssna alldeles för mycket på pop den sista tiden. Det är ju trevligt och så, men ingenting säger GOD MORGON som lite polsk överljudsdöds.

BEHEMOTH - SHEMHAMFORASH

torsdag kväll

Jag har tidig helg, fast ändå inte. Jag har mycket att tänka på, men lite att göra.

Eller, jag har mycket att göra, men det är ingen panik om jag väntar tills på måndag. Så.

Peppar med Pascal.

ledsna hipstrar



"He sipped his tepid coffee and pondered how to tell her that, in fact, the pants made the sack dress even less appealing"

Unhappy Hipsters är en sjukt kul sajt.

does my waiting howl?

Det har varit på tok för lite The Mars Volta i den här bloggen på sistone. Vi kör en låt för att råda bot på det.

WAX SIMULACRA - världshistoriens bästa punklåt
Hur fagerlund kan man banka trummor på det här sättet? Lyssna, koncentrera er på Thomas Pridgens övermänsklighet på trumpallen.

sjöbjörn

Tre år efter att en skiva har släppts är PRECIS fel tidpunkt att tipsa om den. Det är okej att tipsa om nya skivor, och om gamla klassiker och typ 90-talsskivor. Men en skiva från 2007 är det inte kosher att hajpa.

Jag gör det ändå.

SEABEAR - THE GHOST THAT CARRIED US AWAY är dödsmysig lågmäld folkpop med typ fiol och lite halvt viskande sång. Och visptrummor, låter det som. Bra kvällsmusik. Väldigt bra.

god dag gösta, låt den hänga ute!



Mega-super-duper-ultra-klassiska proggknasduon Philemon Arthur and the Dung är så vitt jag vet det enda band som lyckats få en musikgala att lägga ner i femton år enbart genom att vinna (Grammisgalan 1972).

Det var för den självbetitlade skivan som bandet fick sin grammis, men det är samlingsskivan Musikens Historia Del I och II som kommit att bli deras mest populära skiva. Skivan finns på Spotify, men det många inte vet är att det finns en alternativ låtordning (som står i konvolutet till LP:n)! Som första bloggare presenterar jag härmed Musikens Historia Del I och II, den alternativa låtordningen! Lyssna och märk hur låtarna får en helt ny innebörd. Wünderbar, minst sagt.

förfester

Min favoritbloggare Orre Strandberg har skrivit en lista på vad han och hans grabbar snackar om på förfester. Kände att jag måste göra en likadan. OBS: denna lista gäller inte förfester med endast killar på eftersom sådana förfester är alldeles för sällsynta i mitt liv för att räknas. Mixed ftw. All right, here goes.

1. Streck
2. Rock
3. Klubb
4. Kung
5. Steens
6. Hångel
7. Törley
8. Våld
9. Hur vi ska komma in gratis
10. Hur bra UMAMI EXPERIENCE är

hela bandet är ju bakis

Konstig självdestruktiv och fantastiskt rolig helg!

Kortversionen: Fredag, pizza och rosé hos Johanna på Erstagatan för att fira My, krossade ölglas, dans och fejkfranska på Högkvarteret, yrsel på Scandic Malmen, vaknade på Kvarngatan runt lördag lunch med fötter i ansiktet. Randy plockar upp med bil, V:TES-byggande, buffé på Folkets Kebab, V:TES-spelande vid Zinkensdamm, rödvin och whisky. Tunnelbaneförvirring, folköl och jordnötter, kallt i Norrtull, Falunfest komplett med Journey, Doktor Kosmos, The Libertines och Olsen Brothers. Och Carola. Th-ljudet, rödvinsfläckar, kladdiga apelsinhänder och tjejer från Säter. Klockan fem-taxi, makaroner med sweet chili, massiva mängder vatten, åtta timmars sömn. Söndag, skitdålig svensk film hos Matilda, te med mjölk och förvirrat punkrep. Lyckat slutresultat trots brist på inspiration och fungerande instrument, lax med pommes frites och fetaost, fotbollsträning, skolångest och handboll på TV4 Sport.

Den långa versionen: fuck me you're famous.

falunfest

Fy fan vilken kväll. Heja heja. Återkommer. God natt!

NO AGE - ERASER

majsan 23



I kväll ska jag fira min kompis My som fyller år. Vi hänger inte så mycket längre, tyvärr. Annat var det på gymnasiet!

Då var vi till exempel på HÄSTFEST 2, kanske världshistoriens häftigaste och roligaste och mest urspårade fest/hemmafestival hos Anton på Elfvik. Titta vad fint utklädda vi var! My var vattenfall och jag var salongsafrikan, det var nämligen djungeltema. Vi var också fulla, verkar det som.

I kväll ska vi i alla fall pimpla vino och gå till Högkvarteret.

Peppar med HOT SNAKES - XOX, dagens musikupptäckt.

mitt nya favoritord

UNGEFÄR

Visst är det fint?

orkanen närmar sig



Pascal är ett jättehäftigt och bra band. De spelar slamrig enkel rock med punkig furiositet, ångestladdade desperata (och roliga) texter och successiva tempohöjningar. Snart kommer deras tredje skiva Orkanen närmar sig.

Den sjätte februari ska vi fira det på Strand. Tills dess kan ni lyssna på Kom ner. Eller någon annan låt.

lunchdags



Nu ska jag gå till Willys och köpa frukt och grönt. Och kanske mjölk.

9.19.09 municipal auditorium



Den här har jag beställt. Som affisch. Den ska sitta på min vägg.

Så kan jag låtsas att jag varit i San Antonio.

God natt!

metodpraktikan etc.

Nu är jag i skolan. En ny termin börjar idag.

Jag ska läsa C-kurs, Journalistik C. Tunga prylar. Efter att ha haft ett halvårs praktiskt journalisticerande utan kurslitteratur ska jag nu sätta mig med tunga 600-sidorsklossar.

Aaah, jag är en akademiker igen! /win

the hardest button



Klassiker.

I dag har jag tvättat kläder och slötittat på tv. Lyssnat på ökenblues, snart är det fotbollsträning.

05.42?

Har haft korpfotbollsmöte och -fest. Sen haft nattligt rödvinsdränkt bandrep med UMAMI EXPERIENCE. Tre nya låtar på majspäjsen. Lyssna!

Nu tar jag och lägger mig.

PHILEMON ARTHUR AND THE DUNG - MEN VA FANKEN

god morgon

I dag blir en bra dag.

Dagens låt: Pixies lirar surf-metal! CECILIA ANN

sleep tight and don't let shakespeare bite


succéduon - snabba tankar

Succéduon med Anders och Måns var roligt. Men det var inte lika roligt som deras tidigare program.

Jag tror det beror på att det nu är helt manusbaserad, regisserat, och fyllt med skådespelare. Det är bara sketcher. Det roligaste i tidigare Anders och Måns-program har varit när det varit lite dokumentärt, till exempel den fantastiska episoden på hundtävling, eller när de bygger bilstereo på bilstereotävling.

Eller det här:

succéduon



21.30 i kväll på SVT2 har en ny tv-serie premiär. Succéduon med Anders och Måns.

Jag är megapeppad. Deras tidigare serier Anders och Måns och Fråga Anders och Måns är förmodligen de roligaste SVT-serierna någonsin. Skulle kunna droppa massa sköna citat men är bakfull/utarbetad/trött/hungrig och låter killarna visa er själva hur roliga de är. Halv tio i kväll alltså.

umami + bpo

Vad gör man när man är pank och har tråkigt?

Jo, man repar med UMAMI EXPERIENCE och drar till Baba på onsdag och rockar loss. Tydligen. Fett.

Ska till jobbens nu så vi hörs sen i kväll, puss.

väl rutet!

Niklas Wahllöf skriver i DN under rubriken Det vi får se är våra bilder av Afrika - inte afrikanska och jag kan inte låta bli att hålla med om precis allt han skriver.

...det vi får se är våra bilder av Afrika, inte afrikanska bilder av Afrika. Det är bilder som påfallande ofta gränsar till uppfattningen av Afrika som ett enda land, inte 53 självständiga stater på världens näst största kontinent.

(...)

De behöver inte, det är Afrika vi pratar om här och vi kan alla fortsätta att teckna Afrika som lika­dant överallt, och för alltid. Utan en enda motfråga.


Jag BEORDRAR samtliga läsare av den här bloggen att noggrant läsa Wahllöfs artikel. Go on, get!

God natt

les étalons

Afrikanska Mästerskapen i fotboll har börjat och får mig att minnas och sakna mina tre Afrika-år.

Självklart hejar jag på Burkina Faso. Laget kallas les étalons, hingstarna. Det kan jag identifiera mig med, höhö. 0-0 mot favoriterna Elfenbenskusten (som kallas les éléphants) var ett bra resultat i alla fall!

monochromatic stains - en ursäkt



FÖRSTÅR inte hur jag kunnat missa den här skivan (och framförallt låten) när jag sammanfattade 00-talet.

Monochromatic Stains från Dark Tranquillitys 2002-släpp Damage Done.

Det här var ju min favoritlåt i flera år... videon är kanon också, den riktigt osar tidigt 00-tal, Göteborg och melodeath. Förlåt, DT, för att jag glömde bort er.

svängska

Det händer mycket på Den Svängska Nloggen idag.

För alla språkintresserade freaks därute. Och för alla andra.

ensamhetsvägen

Hyfsade superhjälterullen Watchmen har ett grymt soundtrack. Här trängs Nat King Cole, Jimi Hendrix och Bob Dylan med Nina Simone och Billie Holiday.

Knäppast är att emogänget My Chemical Romance gör en låtsaspunkversion av nämnde Dylans 12-minutersepos Desolation Row. Covern klockar in på under tre minuter. Och den är faktiskt riktigt underhållande och bra. Skräll, en rolig sådan!

likriktning



Kul att folk har olika smak när det gäller skor! Bilden tagen på Bullen och Blixtens champinjonmiddag i lördags.

don't stop believin' that my sex is on fire?



Journeys profil på Spotify. Titta på Similar artists.

Toto och Boston är självklara, Bon Jovi och Queen kan jag köpa.

Men Kings of Leon? Huh? Vad är det som är similar där? Två megabra band visserligen. Det är kanske så de tänkt.

avatar och taco bar



Var på Avatar med lillebror William idag.

Den var ju bra! Jag hade förberett mig på en trist film som var häftig visuellt. Så dålig var den inte. Visst, allt som händer i filmen kan man lätt förutse. Och visst, själva grejen att det krävs en människa för att de blå smurfarna (Na'vi) ska klara sig är jävligt tveksam. Bortser man från det är det en upplevelse att se Avatar. Flera gråt-moments, en jävligt het helikoptertjej och fet action. Flygscenerna är verkligen svindlande snygga också.

I 3D dårå. Så klart. Puss!

noises noises people make noises

Trevlig kväll på King Kong.

Man kan önska mer men det gör jag inte. Har lärt mig att låta bli.

God natt! Puss

SLIPKNOT - DISASTERPIECE

14.31

Känns schysst att vakna så här dags efter en hemmakväll. En ruskigt blöt sådan, i och för sig.

ELLIOTT SMITH - SON OF SAM

järngänget 2



Järngänget 2
har just nu fest hemma hos mig. Vi dricker Kung och spelar PENS. Vi planerar också Kung-helg hos Svinet i Kälmäh. Det var väldigt kul sist. Vi blev fulla och hade Optimus Prime-masken på oss.

a mass of gallon sloth



Nu är det helg!

THE MARS VOLTA - TAKE THE VEIL CERPIN TAXT

fågeln väljer flykten

En av mina favoritlärare på Södertörn hade den här dikten på sin frilanshemsida. "Om exilens villkor", skrev hon. Jag snor djärvt idén, Dagerman-fan som jag är.


Fågeln väljer flykten – vi valde den icke.
Flykten valde oss. Därför är vi här.
Ni som ej blev valda, men ändå frihet äger,
hjälp oss att bära den tunga flykt vi bär.

Bojan väljer foten. Vi valde att vandra.
Natten var barmhärtig. Nu är vi här.
Ni är för många, kanske den frie trygge säger.
Kan vi bli för många som vet vad frihet är?

Ingen väljer nöden. Vi valde den icke.
Den valde oss på vägen. Nu är vi här.
Ni som ej blev valda! Vi vet vad frihet väger!
Hjälp oss att bära den frihet som vi bär!


Stig Dagerman, 1953


RAGNARÖK ESPERA!



Dunder-underbara Slaughter of the Bluegrass har gjort det igen. Nu har de tagit sig an Amon Amarths popdänga Twilight of the Thunder God från Tumbagängets senaste skiva. Covern är fenomenal! Intressant att de smugit in spanska i början och i bryggan till solot. Undrar varför. Lyssna, och förundras över hur noga man kan ta ut en dödsmetall-låt och spela in den prickfritt med helt andra instrument i bluegrasstappning.

god morgon

ISIS - HAND OF THE HOST

En av årets fem tuffaste låtar. Förra årets alltså.

woland och behemot

Nu ska jag lägga mig och äntligen läsa ut Mästaren och Margarita. En veritabel bergochdalbana till roman. På ett bra sätt. Sen sova, sen upp, sen plugga. Kul. Nja. Puss!

goin' to acapulco



Vaknade alldeles för sent idag. Det är nog kylan.

Dagens soundtrack är filmmusiken till I'm Not There. Mycket, mycket bra. Både filmen och musiken.

erik, erik och emil



Mina favoriter i Nattbussen lirade på Stampen i kväll. De var duktiga. De blir bättre och bättre! Det är skoj.

Jag åkte hem direkt efter giget trots att folk lockade med öl, jag måste ju upp tidigt i morgon. Även om jag inte kommer kunna somna på ett tag kommer jag vara piggare i morgon om jag är nykter i kväll än om jag super till. Duh. Dessutom har jag kort om cash. God natt!

coverkakafoni



Folkpopparna i Dirty Projectors släppte för några år sedan en hel skiva bara med låtar från hardcorelegendarerna Black Flags klassiska skiva Damaged från 1981. De gör stillsamma poptolkningar med spröda röster och gulliga ljud.

Det låter ju häftigt i teorin, men tyvärr är det inte särskilt bra. Det känns svajigt och det svänger inte. Vissa skivor ska man låta bli att röra. Damaged är en sådan.

åttamilakliv



Som ni ser har jag ändrat utseende på bloggen. Blev rätt nöjd men måste skaffa mig en tuff header också. Är inget grafiskt snille så det blir förhoppningsvis något cleant och enkelt.

I morgon bitti har jag telefonmöte (!) så nu blir det till att sätta på 8 Mile (som jag fortfarande inte sett) och försöka vända tillbaka dygnet. I går somnade jag halv sex. I morse rättare sagt. God natt, puss!

JANUARISKOJ

En Spotifyspellista för det nya året och främst denna hemska januarimånad.

Märkte först nu efter att jag gjort den att fem av de första sex artisterna/banden på listan börjar på M. Mogwai, Minutemen, Municipal Waste, Morrissey och Mastodon. Månadens bokstav kanske?

stor skotsk orm


MOGWAI - GLASGOW MEGA-SNAKE

summernights



Jag längtar något enormt till sommaren. Då är allt så mycket lättare. Och allt är så mycket finare.

Som Clara och jag på den här bilden till exempel.

TREDJE REPET

Nu repar vi med UMAMI EXPERIENCE.

Vi har idag skrivit massa låtar.

Proteinpunk
Konståkningsrap
Vintersport i moll
Purjoblues

samedi nuit

Vilken lördag!

Jag, Steens, och Svarte Oliver tittar på Eminem-maraton på MTV2.

2010 motherflippers

Nyår var skoj. Vi åt makaroner med morotssås hos Steens och Max, hinkade Kung och Chapel Hill, hetsade ut utanför porten till tolvslaget (vi hade ett extra tolvslag för eftersläntrarna) och sen spårade det ur i vanlig ordning. Finfint. Idag blir det tvätt, pizza och Mew. Och just det, förresten, boom city! Puss!

RSS 2.0