en praktisk (?) grej med att bo nära en gymnasieskola

Det kommer gymnasieflickor hem till mig och rakar benen.

att åka buss

Jag tog 206:an hem från Ropsten idag eftersom jag inte tajmade med Lidingöbanan. När vi kom till bommen efter Mosstorp (ni vet vilken jag menar) fungerade inte bommen såklart. Busschauffören började backa, som sig bör. När vi kom till vägen vi skulle köra upp på (det finns en alternativ väg) frågade chauffören i högtalarna om det var någon som hittade. Hon hade aldrig kört den alternativa vägen förut.

"Är det någon av passagerarna som åkt den alternativa vägen förut?"

Svaret: ett rungande ja.
Alla hade visst åkt den.

Så hjälpte passagerarna busschauffören att hitta rätt bland Mosstorps otaliga återvändsgränder och skrymmande skrytvillor.

Det var fint på något sätt.


tentamen avklarad

Tentan gick bra. Tror jag. När jag tror det brukar det ha gått bättre än jag tror. Tror jag.

VAR ÄR FESTEN NU DÅ?

klockan är tre i sju

... och jag är vaken.

Sitter och lyssnar på Dylan, har precis gjort en kopp te och håller på att koka nudlar. Det ska förhoppningsvis få mig att klara min tenta. Inga problem. Jag brukar kunna improvisera fram ett G. Efter tentan har jag bara en B-uppsats att skriva, sen är jag klar med den här terminen.

You looked for work and money
And you walked a rugged mile
You looked for work and money
And you walked a rugged mile
Your children are so hungry
That they don't know how to smile


Bob Dylan - The Ballad of Hollis Brown

bristande studiemotivation

Rubriken är helt perfekt för mitt nuvarande tillstånd. Satt två timmar på biblioteket, hälften kanske var effektiv studietid och hälften dagdrömmartid. Vem fagerlund vill sitta inomhus och plugga (eller skriva tenta för den delen) när det är så fint väder och så nära till sommaren? Å andra sidan har jag suttit inomhus i min lägenhet sen jag kom hem från biblioteket, så jag har inte direkt utnyttjat det strålande vädret.

Det är nog mest bristande motivation, som sagt.

Vad ska man göra på Valborg förresten?

Puss!


you were with that man they took away, i recognize your face

Idag var jag i skolan och pluggade med två klassisar. Det var rätt tråkigt. Vi ska skriva salstenta på en kurs som mest handlat om att ha seminarier om olika tolkningar av religiösa texter. Vetefan vad vi ska skriva på en salstenta om det.

I alla fall, när jag kom till Ropsten och skulle kliva på tåget hem till Larsberg träffade jag mina snygga kompisar Matilda och Herb. De lurade med mig in till stan. Det var dagens bästa luring. De köpte lite H&M-crap och jag tittade på solglasögon. Sen bestämde vi oss för att inviga Humlegården med en flaska spanskt rosé och lite McDonaldssmörja. Supermysigt. Då var Camplol och Clara med också. Dessa energiska svartklädda små darlings.

Sen åkte jag till Willys och köpte massa billig mat. Upptäckte att ris med 100% avbrutna korn var tre gånger billigare än vanligt ris. Vill man inte ha avbrutna korn alltså? Jag köpte avbrutna korn. Hoppas det är lika gott.

Nu lyssnar jag på Jesus Christ Superstar (som vanligt, just nu är Jesus hos Pilatus) och ska väl laga middag och sen se om jag kan plugga lite mer. Eller om Mirror's Edge eller Fråga Anders och Måns tar över min måndagskväll.

Jesus, you just won't believe the hit you've made 'round here
You are all we talk about, the wonder of the year
Oh! what a pity, if it's all a lie
Still I'm sure that you can rock the cynics if you try

Puss!

we are SO the undead

Snor en video från DN:s spelblogg, rakt av. Skitbra!


Abd al-Rahman ibn Harith ibn Hisham och hans vänner

Jag är hemma igen! Detta efter dryga två dygn på Åland med Elfviks BK. Vi fick träningsvärk, drack lagom med öl, åt thailändsk mat, besökte en strutsfarm med fem strutsar, shoppade på en klassisk parkeringsloppis och spelade 2-2 i en landskamp mot jättetrevliga ålänningar med ringar i öronen.

Hemma väntade studier. Trist. Jag pausar i fem minuter nu. Efter min tenta på onsdag (som jag SKA klara, det är bara så) har jag bara en B-uppsats kvar att skriva, sen är jag klar för terminen. Funderar lite på att hetsskriva den på två veckor och sen vara ledig resten, men antar att det kommer påverka kvaliteten i negativ riktning. Decisions!

Medan jag pluggar kan ni titta på den här videon och tagga inför i sommar, då Fleet Foxes intar Arvika.

Puss!


sun it rises

Det var fantastiskt roligt igår. Jag blev väldigt berusad. På ett bra sätt. Höll ett spontant tal också som typ bara uppskattades av 7-8 personer. Jaja. Kom hem klockan fem efter en så kallad mandatory Spy bar-avslutning. Trevligt, faktiskt.

Har varit i skolan och varit bakfull och pratat om bibeln. Tenta på onsdag. Ångest? Nja. Helt okej.

Nu ska jag laga MASSA MASSA mat och äta den och lyssna på lugn musik så jag inte får huvudvärk. Flotträvarna.

Puss!

we shall transcend

God morgon!

Har precis vaknat, gått upp, satt på In Battles 'Welcome to the Battlefield' och rockat loss lite i min ostädade lägenhet. Idag ska jag plugga lite, och sen åka till Oliver och lära honom att tvätta. Vi ska nämligen på studenskiva ikväll, då måste man ju vara fin. Det ska bli jättekul att känna sig ung igen. I och för sig känner jag mig sällan gammal, men det är något särskilt med studentskivor och dylikt. Obekymrad eufori som man sällan erfar efter gymnasiets slut.

Jag ska vara Sherlock Holmes. Med en twist.


napoleon solo

En jättebra låt så här en tidig vårkväll.


cod

Tittar på Torsk på Tallinn. Det var länge sen, jag hade nästan glömt hur underhållande den är.


jesus kristus superstjärna

Det här är nog mitt favoritklipp på Youtube. Jag börjar snyfta varje gång. Coolt, jag vet. Det var en av mina föreläsare på Södertörn som visade det för mig. Rock on!

Bakgrund: Ted Neeley spelade Jesus i den första uppsättningen på Broadway (tror jag), efter det kantades hans liv av droger och skit, han fick knappt några roller utan var mest ihågkommen för sin gamla Jesusroll. Massa år senare får han chansen att sjunga sin paradroll igen. Och som han gör det. Nackhåren reser sig gång på gång. Fy fan vad det är bra.


the dark powers of mayflowers

Jag ville lyssna på Frida Hyvönens låt Dirty Dancing, men inte på hela skivan, så jag skrev 'dirt' i iTunes sökfunktion. Då fick jag upp alla låtar i mitt bibliotek som har just dirt i titeln. Det var roligt, så det fick bli en playlist.

Här är de:

Dirty Deeds Done Dirt Cheap - AC/DC
Dirty Dancing - Frida Hyvönen
Dirty Women - The Hellacopters
High Speed Dirt - Megadeth
Dirty Window - Metallica
Face Down in the Dirt - Napalm Death
Dirty Frank - Pearl Jam
The Other Salmon (feat. Chemical Brothers and Dirty Snowflake) - Scissor Sisters
Dirt Pride - Strapping Young Lad
Out of Egypt, Into the Great Laugh of Mankind, And I Shake the Dirt from My Sandals as I Run - Sufjan Stevens

Scissor Sisters-låten hade jag inte hört innan, den var grym! En given partystänkare för sommarens utedansgolv. Den handlar om en speciell laxdans, hur man gör för att dansa som en lax, och vad som händer om man envetet dansar laxdansen.

Annars var det mest lite halvtrist hårdrock, jaja. Nu ska jag söka på något annat roligt ord och få en ny playlist.

Puss!

Scissor Sisters är hur bra som helst faktiskt

Hassan Hanafis occidentalism - polemik eller dialog?

Det heter en artikel jag ska läsa nu. Väldigt spännande.

Jag har precis spelat fotboll, det var fantastiskt roligt. Som vanligt. Jag spelar i ett korplag med massa gubbar och fyra andra ungtuppar. På fredag åker vi på läger till Åland och dricker öl och spelar massa boll. Gnistrande!

Annars är jag lite hungrig, men ska försöka att bara äta popcorn i kväll. Spara pengar. Tragiskt? Taktiskt!

Puss!

3 fakta och en länk

Jag dricker te och spelar tv-spel.

Idag ska jag spela fotboll.

Last.fm är en kul, bra och beroendeframkallande hemsida/webbtjänst.

http://www.lastfm.se/user/lalahoho

yellow samarin

Har varit hemma hela dagen. Gick ut i trapphuset för att slänga en soppåse, annars har jag befunnit mig inom lägenhetens vackra smutsvita väggar sen jag gick upp i förmiddags någon gång. Börjar nämligen känna mig lite förkyld och hängig, orkar inte bli sjuk på riktigt. Lyssnar på Beatles och ska nog sova snart. Galen lördag.


bara sport, bara sport, bara massor utav sport

Jag har tre tv-kanaler. SVT1, SVT2 och TV4 (om man inte räknar Öppna kanalen och sånt dritt). Just nu visas det sport på alla de tre kanalerna. Innebandy, handboll och ishockey. Det är tydligen det som svenska folket vill se.

divinations

Det var trevligt igår. Först hos Matilda och sen hos Snäckan. Det gick bra att vara gratiskille. Blev trött runt två så klockan tre gick jag hem. Typ. Då gick alla andra som var kvar också.

Idag ska jag läsa om mutazilism och postmodern islam. Och spela XBOX.

Årets hittills bästa skiva, hands down, är Mastodons Crack the Skye. Inte en tråkig stund, inte en enda ton som sitter fel. Deras mest "mainstreamiga" platta hittills, men kanske också den allra bästa. Här är första videon.

Puss!


en gratishelg

I helgen har jag tänkt spendera så lite pengar som möjligt. I snitt brukar det gå åt några hundralappar varje helg, på Kung eller utgång eller typ mat. Sådana där livsnödvändiga saker. Men nu i helgen har jag tänkt vara gratis. Ha det gratis. Leva gratis. Ja ja.

Det börjar bra i alla fall, jag har blivit bjuden på middag ikväll. Check. Problemet är att man blir sugen på öl när helgen kommer. Och jag har ingen öl hemma. Min gratisidé går helt om intet om jag köper öl. Hmm.

Jag har lite pengar kvar, och lite att kräva in, men jag ska på studentskiva på onsdag och sen till Åland (!) med korpfotbollslaget nästa helg, behöver pengarna då i stället.

Annars då? Jag har precis stigit upp, satt uppe sent igår, först med Svarte Oliver. Det var ju kulturtorsdag, så vi var först på vernissage, sen kollade vi på kulturfilmen Hot Fuzz (rekommenderas), några Futurama-avsnitt, och ett astrist "erotiskt" drama på SVT2. Sen när Oliver hade gått kollade jag på ett par Futurama-avsnitt till och somnade som en liten glad unge. Blev väckt av sms-signalen, såg att jag hade fått tre stycken. Skönt att man har vänner som vill umgås i alla fall! Helgen behöver inte bli tråkig bara för att den är gratis.

Nu lyssnar jag på Dylan och funderar på om jag ska plugga lite eller spela XBOX. Eller äta gratislunch med mat från mitt skafferi.

Puss!


kulturtorsdag

Torsdagar är numera kulturtorsdagar.

Jag och min vän Oliver har det som en ursäkt att träffas och inmundiga kultur, vad det nu vill säga. Hittills har det mest blivit filmtittande och musiklyssnande, men idag ska vi faktiskt gå på vernissage. När det blir varmare är ett Skansen-besök inplanerat. Vi ska även komma på historier om folk vi träffar på gatan.

Värmer upp med lite Mew och en rejäl laddning makaroner och spenatstuvning.

en till jävla blogg

Hej!

Jag ska tydligen börja blogga igen. Får se om det går bättre den här gången.

Jag har nämligen haft flera bloggar tidigare men ingen har blivit särskilt väluppdaterad. Eller bra, för den delen. En blogg som jag nu tagit bort skulle vara jättedjup och ärlig, så jag gav inte den adressen till någon. Jag skrev inga namn i den bloggen, utan bara initialer. Det blev tufft ibland och lite stuck up ibland. Men ingen läste den bloggen, för jag gav ju som sagt inte adressen till någon. Det kändes dumt att skriva för en publik som inte fanns. Bokstavligen. Så jag skrev aldrig i den. Nu har jag blivit lite inspirerad, dels av Matilda som också precis börjat med det här bloggeriet, och dels av folk i min klass som bloggat länge. Sen sa faktiskt en av mina journalistiklärare att blogga är det bästa sättet att träna sig i att skriva för en publik. Dessutom hade jag kommit på ett asballt bloggnamn. Så jag ger det väl ett försök till.

Puss!


RSS 2.0